Sajtóközlemények

Az Egri strand- és Termálfürdő turisztikai fejlesztése

2013. augusztus 9.
A 2013. augusztus 9-i sajtóközlemény letöltése PDF formátumban

Végéhez ért az Egri Termálfürdőben, az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult fürdőfejlesztési beruházás. A projekt címe: „Az Egri Termál­fürdő Turisztikai fejlesztése”, a beruházás összege: 701 832 482 Ft, a támogatás mértéke: 49% (343 897 916 Ft).

A több mint 700 millió forintos, 49%-os Európai Uniós támogatással létrejött fejlesztés következtében 3 pályás csúszdarendszerrel és medencével, bébi élménymedencével és egy két medencés, pihenőgalériás fürdőházzal bővült a fürdő szolgáltatásainak köre. Megújult, és megosztásra került a sokak által kedvelt gyógyvizes „kavicsos” medence, melynek köszönhetően egy úszásra alkalmasabb medence és egy sekélyebb, termálvizes ülőmedence közül választhatnak a strand északi részén letelepedő vendégek, közvetlenül a Török Fürdő szomszédságában. Újra megnyílt az immáron akadálymentesített déli bejárat a Hadnagy utca felől, így nem kell nagy kerülőt megtennie azoknak, akik a buszparkoló felől érkeznek a fürdőbe.

A projekt célja az Egri Termálfürdő kínálatának bővítése, a szezonális jelleg csökkentése a korszerű, családbarát fürdőház megépítésével, valamint új szolgáltatások bevezetése. Olyan regionális jelentőséggel bíró, komplex szolgáltatást nyújtó fürdőegység létrehozása, mely a tőszomszédságban lévő – szintén nem régen felújított – Török Fürdővel szoros együttműködésben három generáció kiszolgálására alkalmas. A fejlesztés célja, hogy nyáron a strandszolgáltatások széles skálája, télen pedig a gyógy-wellness szolgáltatások komplex kínálata legyen elérhető történelmi hangulatban.
A beruházásnak köszönhetően új munkahelyek jönnek létre. A fejlesztés illeszkedik az országos és régiós stratégiákhoz, tájba illő építészeti kialakításával jövedelmező, versenyképes és fenntartható vállalkozás jön létre, mely hozzájárul a régió GDP-növekedéséhez, a helyi munkaerő megtartásához, és kedvezőbb befektetői légkörhöz, mindemellett társadalmi hasznossága sem elhanyagolható.
A fürdőfejlesztési projekt zárásaként egy három napos rendezvényt szervezett az Eger Termál Kft. augusztus 9-től 11-ig, melynek célja a fürdőfejlesztés eredményeinek bemutatása és népszerűsítése a média, a partnerek valamint a fürdőző közönség számára. A rendezvénysorozat augusztus 9-én, délelőtt 11.00 órakor egy sajtótájékoztatóval indult, ahol a média képviselői és a fürdő partnerei megismerhetik a beruházás műszaki tartalmát és körülményeit. A sajtótájékoztató helyszíne az új fürdőház, ahonnan kiindulva a résztvevők megtekinthették a többi újdonságot is. A sajtótájékoztató vendégei többek között Herczeg Flóra énekesnő, valamint Balizs Kata és Horváth Ders, a „Költözz Egerbe” akció párja.
A következő napokon a látogatóké és az új élményelemeké a főszerep. A fürdő vendégei kipróbálhatják – többek között – az újonnan elkészült csúszdát is. Ezen kívül könnyűzenei programok, mókás vetélkedők és a már hagyományosnak számító, ám idén előválogatóval megrendezett Strand Szépe Verseny szórakoztatja a látogatókat. A fellépők között lesz Tóth Gabi, Bereczki Zoltán, Feke Pál, Király Viktor, Cserpes Laura, és a Barátok közt című népszerű sorozatból már ismert Berényi Kft. is.
Az Eger Termál Kft. célja a nagyszabású és változatos programkínálatot nyújtó rendezvénnyel felhívni a közvélemény figyelmét az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult fejlesztésre és népszerűsíteni az ennek köszönhetően immár elérhető új szolgáltatásokat!


A XI. Egri Strand Fesztiválon kerül bemutatásra az Új Széchenyi Terv keretében megújult Egri Termálfürdő

2013. július 31.
A 2013. július 31-i sajtóközlemény letöltése PDF formátumban

A végéhez közeledik az Egri Termálfürdőben zajló fürdőfejlesztési beruházás, ami az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében valósul meg. „Az Egri Termálfürdő Turisztikai fejlesztése” című pályázat eredményeinek bemutatására nem szokványos módot választott a fürdőt üzemeltető Eger Termál Kft.

Idén a projekt záróeseményeként rendezik meg a már hagyományosnak mondható Egri Strand Fesztivált, ahol augusztus 10-én és 11-én neves fellépők, mókás vetélkedők, szépségverseny és egyéb szabadtéri programok keretében ismerhetik meg és tesztelhetik a fürdő új élményelemeit a látogatók.

A látogatóknak a belépésért ugyan fizetni kell, de a belépőjegyek ára tartalmazza a programokon való részvételt valamint az új élményelemek használatát is. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult szolgáltatások között a hárompályás csúszdarendszert és a hozzá tartozó medencét, a játékokkal felszerelt bébi medencét, valamint a megújult és két részre bontott gyógyvizes, közismertebb nevén kavicsos medencét próbálhatják ki a látogatók felár nélkül.

A vendégek szórakoztatására és a vetélkedők lebonyolítására olyan neves előadókat hívtak meg a szervezők, mint Tóth Gabi, Király Viktor, Bereczki Zoltán, Cserpes Laura és Feke Pál, de a népszerű Barátok közt című televíziós sorozatból ismert Berényi Kft. is a fellépők között lesz.

A tradicionális Strand Szépe Versenyt idén új koncepcióval rendezik meg. A megmérettetésre jelentkező lányok egy előválogatást követően kerülnek a döntőbe, melyre szervezett, még színvonalasabb formában, a rendezvény szombati napján kerül majd sor.

Az Eger Termál Kft. vezetőségének koncepciója szerint a beruházás eredményeinek bemutatása a nagy érdeklődésre számot tartó, hagyományos Strand Fesztivállal történő összekapcsolása lehetővé teszi, hogy az emberek minél szélesebb rétege ismerje meg és próbálja ki az új szolgáltatásokat. A kiegészítő programok pedig az elgondolás szerint további pozitív élményekkel gazdagítják majd a vendégeket, akik feltehetően örömmel osztják meg ismerőseikkel az itt szerzett élményeket és arra serkentik őket, hogy látogassák meg ők is a megújult Egri Termálfürdőt.

A fesztivált megelőzően, augusztus 9-én a média képviselői és az Eger Termál Kft. partnerei sajtótájékoztatón ismerhetik meg a beruházás tartalmát és eredményeit.

Strandfesztivál plakát, 2013. augusztus 10-11.


Fejlesztés, bővítés az Egri Termálfürdőben

2013. április 18.
A 2013. április 18-i sajtóközlemény letöltése PDF formátumban

Látványterv a babamedencérőlAz Eger Termál Kft. sikeres pályázatának köszönhetően Európai Uniós támogatás segítségével tudja fejleszteni az Egri Strand- és Termálfürdőt. A projekt címe: „Az Egri Termál­fürdő Turisztikai fejlesztése”, a projekt azonosító száma: ÉMOP-2.1.1/B-2f-2009-0008, a beruházás összege: 701 832 482 Ft, a támogatás mértéke: 49% (343 897 916 Ft).

A projekt célja az Egri Termálfürdő kínálatának bővítése, a szezonális jelleg csökkentése a korszerű, családbarát fürdőház megépítésével, új szolgáltatások bevezetése. Olyan regionális jelentőséggel bíró, komplex szolgáltatást nyújtó fürdőegység létrehozása, mely a tőszomszédságban lévő – szintén nem régen felújított – Török Fürdővel szoros együttműködésben három generáció kiszolgálására alkalmas. A fejlesztés célja, hogy nyáron a strandszolgáltatások széles skálája, télen pedig a gyógy-wellness szolgáltatások komplex kínálata legyen elérhető történelmi hangulatban.
A megújuló déli bejárat látványterveA projekt elemei többek között:

  • 2 db fedett gyógymedence, új fürdőházban, 175 m² vízfelülettel,
  • bébimedence élményelemekkel,
  • I-es medence megosztása, mellyel exkluzív wellness- és úszómedence jön létre,
  • csúszdapark létrehozása,
  • bejáratrekonstrukció: a déli bejárat akadálymentesítése és ismételt megnyitása,
  • ­új beléptetőrendszer: nyilvántartás, statisztikakészítés.

A beruházásnak köszönhetően új munkahelyek jönnek létre. A fejlesztés illeszkedik az országos és régiós stratégiákhoz, tájba illő építészeti kialakításával jövedelmező, versenyképes és fenntartható vállalkozás jön létre, mely hozzájárul a régió GDP-növekedéséhez, a helyi munkaerő megtartásához, és kedvezőbb befektetői légkörhöz, mindemellett társadalmi hasznossága sem elhanyagolható.